NORDKAP CBG Fyldestation

NORDKAP MINI er Nærenergis heavy-duty kompressorløsning, som er baseret på gaskompressorer fra olie- og gasindustrien. NORDKAP er bygget til skandinaviske vejrforhold. Anlægget samles i Danmark.

I kompressorhuset får man lyddæmpende vægge, fuld CE-mærkning og ikke mindst et kompressorhus med et design, som falder godt ind i landskabet. Huset har desuden en indbygget betonbund, hvilket overflødiggør specialfundament. Der er god plads i NORDKAP, så serviceteknikere altid kan arbejde indendørs i tørt vejr.

”Det her er et område vi satser kraftigt på. Derfor har vi brugt en masse energi og tid på at standardisere NORDKAP løsningen. Ved at standardisere NORDKAP, men samtidig fastholde en stor skalerbarhed, sikrer vi, at vores kunder slipper for store investeringer, uden at gå på kompromis med kvaliteten. NORDKAP standardløsningerne har også et minimum af installationstid, da det meste er præfabrikeret på fabrik, fortæller Jacob Himmelstrup, administrerende direktør i Nærenergi.

NORDKAP anlæggene kan leveres med forskellig kompressorkapacitet. Det afgør, hvor mange køretøjer der kan fyldes hen over døgnet. NORDKAP leveres også med fjernovervågning via det mobile netværk og mulighed for opkobling til cloudbaseret datalogning samt SMS-tjeneste til servicepersonale.

Der kan også tilsluttes en flaskebank, hvilket muliggør hurtigfyldning af biler og tung transport.

 

BIOGAS-TANKSTATION / Meldgaard Miljø i Aalborg

Den 6. februar indviede Meldgaard Miljø A/S et nyt biogas-fyldeanlæg leveret af Nærenergi Danmark A/S. Anlægget er et såkaldt slow-fill anlæg, der fylder samtlige biler om natten.

”Ved at køre på grøn biogas sparer hver skraldebil miljøet for ca. 65 ton CO2 per år. Det vil sige, at de 11 skraldebiler sparer miljøet for hele 715 ton CO2 årligt, hvilket svarer til mere end 230 elbiler.”, siger Søren Eskelund Toft fra Nature Energy.

Først og fremmest er der de store miljø- og klimagevinster, som især opnås, når der skiftes fra diesel eller benzin til biogas. Biogas er CO2-neutralt og som biometan i komprimeret form (CBG) er biogassen en fuldgyldig og miljøvenlig erstatning for benzin og diesel. Biogas har stort set samme rækkevidde som de fossile brændstoffer og er lige så let og hurtigt at fylde på køretøjerne.

 

FYLLNINGSANLÄGGNING FÖR BIOGAS / SANDMOEN / TRONDHEIM
En robust lösning för tankning av 90 biogasbussar, vilket ger transportkostnadsbesparingar på 1,5 miljoner norska kronor årligen. ”Vi är stolta över att vår passion för optimering, samarbete och lokal anpassning av lösningar i detta fall har gett en så markant bieffekt”, säger Jacob Himmelstrup, vd på Nærenergi A/S.

Robust design för skandinaviska förhållanden
Vinnarprojektet i Sandmoen är en stor variant av Nærenergis NORDKAP-fyllningsanläggning. Det är kompakta, extremt robusta anläggningar avsedd för skandinaviska klimatförhållanden. De erbjuder en väl genomtänkt inomhusarbetsmiljö, med bl.a. värme och god arbetshöjd för serviceteknikerna som ska kontrollera och underhålla anläggningen.

Med NORDKAP-anläggningen får Södra Trøndelag läns kommun i sommar en tekniskt optimerad och effektiv anläggning som passar alla skandinaviska väderförhållanden, arbetsmiljöstandarder och lagkrav.

 

Designed by Rune Balle for Nærenergi Danmark A/S